Pauline van Dongen

Pauline is modeontwerpster en onderzoeker, gespecialiseerd in het combineren van mode en technologie. Met haar werk versterkt en verrijkt zij de relatie tussen mensen, hun kleding en de omgeving.

Innovatieve ontwerpen en een stijlbewuste kledingkast

Modebewust en milieubewust ontstaan er, uit haar werk en visie op mode, producten die voor iedereen zijn. En vanuit die oversteek krijgen wij hoop! Hoop op een groenere wereld, hoop op een eerlijke mode-industrie en hoop op een eindelijk stijlbewuste kledingkast. Met haar innovatieve ontwerpen, met onder andere de focus op zonnetechnologie, laat zij zien dat het anders moet, anders kan en bovenal anders gaat zijn.

Haar werk doet zij met liefde en passie voor de wereld om haar heen, en dat straalt het uit, letterlijk en figuurlijk. De zon is een al bestaande bron, 1 waar we zoveel mee kunnen en dat laat Pauline ons zien, met haar unieke werk, werkwijze en ontwerpen.

Pauline behaalde in 2019 als eerste Nederlandse modeontwerper haar doctorstitel aan de Technische Universiteit Eindhoven. Sinds 2013 onderzoekt ze hoe zonnecellen geïntegreerd kunnen worden in kleding.Zo ontwikkelde zij onder andere het “Solar Shirt”, een T-shirt met 120 kleine flexibele zonnecellen. Ook ontwierp zij “Radius” een rugzak met kleine zonnecel kraaltjes. Haar ontwerpstudio is toegewijd aan werk dat innovatie en experimenten draagbaar maakt in een wenselijk product.

Samenwerken met Pauline?

Ben jij enthousiast, en wil je samen met Ruimtekoers maken?

Neem dan contact op met programmamaker Yosser

© 2024 Bureau Ruimtekoers