Duurzame ervaringen
Merel zoekt altijd naar een persoonlijke interactie waarbij deelnemer of toeschouwer een ervaring krijgt die duurzaam is. Dit doet ze met kunst- en cultuurprojecten waarbij de connectie tussen bijvoorbeeld verschillende generaties zichtbaar wordt. Door zich bezig te houden met het organiseren van ontmoetingen weet ze hun verhalen tastbaar te maken. Om zo de beleving binnen een theatrale setting langer te laten duren, tot ver buiten de theaterzaal.


Merel werkt, net als Karlijn en Maxime, aan het project Iedereen wordt mens. Maar dan in Zutphen! De theatermakers werken in een creatief proces toe naar een manier waarop het verhaal van de winkel en de medewerkers kan worden verteld. De medewerkers, hun verhalen en het groeiproces dat ze doormaken, vormen hiervoor de basis. Dit project is de voortzetting van ‘Iedereen wordt mens’, ontstaan in 2021 in samenwerking met Bureau Ruimtekoers, gemeente Arnhem en 2Switch.
Iedereen mag gehoord worden
Merel is afgestudeerd aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht. Naast docerend theatermaker is ze kunsteducatie-ontwikkelaar, maker voor jongerengezelschappen en betrokken bij community-projecten in en voor de wijk. Ze is bedenker van haar eigen ontworpen kunstdienst De Vragendrager, voor mensen met beginnend dementie.
‘Ik zie het als mijn taak om elkaars verhalen beter te begrijpen zodat we elkaar met andere ogen kunnen bekijken. Daarom denk ik dat kunst- en cultuurprojecten bijdragen aan het doorbereken van muren en dat het groepen weer in beweging kan brengen. Wij mensen bestaan uit verhalen, zonder verhaal verdwijn je. Daarom wil ik die stemmen een podium geven om hun bestaan te vieren. Iedereen heeft namelijk een verhaal dat gehoord moet worden!’