Lucila Kenny

Lucila Kenny is vanaf haar jeugd al in de ban van het spelen met kleur. Door verschillende kleuren, vormen en stijlen samen te brengen is haar werk voor ons een perfecte weerspiegeling van de samenleving.

Plant en mens komen samen

Deze maker laat plant en mens ontmoeten op een bijzondere manier. Haar werk laat ons zien dat verschillen, als zij elkaar ontmoeten, een beeldschoon eindproduct vormen. Uiteenlopende culturen delen in een specifieke samenlevingscontext hun perspectief op de leefomgeving. Buiten het al bekende is nog zoveel meer te ontdekken, een les die wij, aan de hand van Lucila haar werk, inzien, meenemen en toepassen.

De Argentijns-Italiaanse Lucila kreeg op 16-jarige leeftijd een kostbaar geschenk van haar scheikundige oom. Een aantal flessen felle kleurpigmenten om stof mee te bewerken. Hier begon het balletje te rollen en al wat geweest was viel voor deze maker op haar plek. Haar stage liep ze bij Claudy Jongstra, waar zij kennis maakte met natuurlijke pigmenten. Vanuit deze ervaring ontstond een unieke werkwijze. In haar werk maakt ze cross-overs tussen de verhalen van (stads-)mens en (stads-)plant. Met haar bijzondere werkwijze, kennis en kunde weet ze goed verschillende (sub-)culturen te betrekken en te raken met haar werk.

Samenwerken met Lucila?

Ben jij enthousiast, en wil je samen met Ruimtekoers maken?

Neem dan contact op met programmamaker Yosser

© 2024 Bureau Ruimtekoers