Hannemijn de Grood

Hannemijn studeerde eerst audiovisuele productie in Hilversum en ging daarna door met een studie Documentaire Regie aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht.

Volledig allround

Hannemijn begon haar carrière met een technische audiovisuele opleiding in Hilversum. Daarna ging ze naar de HKU om documentaire te studeren, ze studeerde daar af als regisseur. ‘Mijn doel was om volledig zelfstandig te zijn en door deze twee opleidingen ben ik volledig allround.’ Dat pakte goed uit voor haar eerste grote project: Samen met twee vrouwen uit Nijmegen heeft ze een documentaire gemaakt in Chili over de vrouwelijke slachtoffers van de dictatuur van Pinochet. Ze bedachten samen de vorm en op locatie was ze cameravrouw, geluidsvrouw en regisseur tegelijk.

Samen met Gioia Tolmeijer werkt ze voor Ruimtekoers aan het project Wij zijn de Stad.

Fotografische filmstijl

‘Tijdens mijn opleidingen hoorde ik dat ik een fotografische stijl van filmen heb, dat is ook niet gek. Want passie voor fotografie heeft evenredig bestaan in mijn ontwikkeling. Thuis heb ik een studio waar ik het fantastisch vind om te experimenteren, grenzen te verleggen en mensen te verrassen.’

Hannemijn ziet beeldende kunst als een verwerking. Verwerking van verdriet en trauma  bijvoorbeeld. En beeldende kunst kan een middel zijn om een gesprek te starten. ‘Ik vind het moeilijk om mijzelf een stijl te geven, want wat ik doe hangt af van de dynamiek tussen de mensen waarmee ik werk en mijzelf, waar ik zelf sta in dat moment en wat mij in die periode inspireert.’ Van geënsceneerd tot puur, van clean tot rauw, fotografie of film. Hannemijn legt het allemaal vast.

Ben jij enthousiast, en wil je samen met Ruimtekoers maken?

Neem dan contact op met programmamaker Yosser

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers