Elize Kuiper

Elize zoekt met haar werk de kleine verhalen achter de mens. Haar werk vind je vooral buiten de theaterzaal om daar mensen te verbinden.

Een breder perspectief op de wereld

Elize werkt veel met jongeren. Op scholen of in wijken. ‘Jongeren zijn met zichzelf bezig tijdens hun tijd op de middelbare school. Die zelfreflectie en zelfontdekking vind ik interessant, ik wil met kunstvormen hen daarbij helpen’ legt Elize uit. ‘Hen helpen om meer naar buiten te kijken en een breder perspectief op de wereld om zich heen te vormen’.

 

Naar aanleiding van de flatbrand in Immerloo waarbij twee mensen om het leven kwamen maakten ze een documentaire. Daarvoor ging ze in gesprek met verschillende bewoners en portretteerde hen. Ze ontdekt de dat de wijk die zo negatief in het nieuws is vanwege allerlei uiteenlopende problemen, ook heel mooi is. Met trotse bewoners die daar hun leven opbouwen en leven. De documentaire werd vertoond in de wijk en op Omroep Gelderland.

‘Het filmproject op het Olympus College vind ik mooi, omdat jongeren op de middelbare school vaak veel met zichzelf bezig zijn. In dit project leren ze meer naar buiten te kijken, krijgen ze een breder perspectief op de wereld om hen heen. Een groepje leerlingen ging bijvoorbeeld filmen in het verzorgingstehuis in de wijk, om te onderzoeken hoe de bewoners de coronatijd zijn doorgekomen. Een van de medewerkers en ook een van de bewoners deden fantastisch mee. Dat inspireerde de leerlingen. Een van hen wil nu misschien zelfs de zorg in. Ook willen ze, na het project, nog vaker bij de bewoners op bezoek gaan.’

Samen maken met Elize?

Wil jij samen met ons maken?

Neem dan contact op met onze programmamakers!

Of wil je meer weten over hoe wij met onze makers werken?
Kijk dan eens hier.

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers