Dennis Gaens

Dennis Gaens is schrijver, podcastmaker en geluidsontwerper. Waar zijn nieuwsgierigheid hem brengt, daar maakt hij over, en dan het liefst in audio.

Audiomaker

In 2014 begon hij de literaire podcast Ondercast. Onder die naam maakt hij nu audioproducties: van interviews tot montages voor podcasts, van scripts voor audiotours tot geluidsontwerp voor hoorspelen, theaterstukken, installaties en documentaires. Momenteel werkt hij aan het script van een nieuwe fictieserie en een derde dichtbundel, want naast audiomaker is hij ook filosoof en dichter.

Praat Samen over de Grens

Dennis werkte mee aan het project voor gemeente Nijmegen. In het project Praat Samen over de Grens werkt Dennis voor het eerst samen met Bureau Ruimtekoers. Dat is hem goed bevallen.’Ik vond de manier van werken heel open. Alles was bespreekbaar, ook als er meningsverschillen waren. Ik heb wel vaker met collectieven gewerkt, waarin het product in een groep ontstaat. Dit had daar ook wel wat van weg. Er werd nooit een idee verworpen of helemaal afgebroken, maar we bouwden juist op elkaars ideeën. Ik vind dit een prettige manier van werken. Ook de onduidelijkheid van het eindproduct – het lang in de incubatiekamer laten – vind ik fijn. In het begin had ik wat moeite met het vinden van mijn rol. Ik vind het mooi dat daar binnen het project ruimte voor was.’

Meer weten, of samenwerken met Dennis

Ben jij enthousiast, en wil je samen met Ruimtekoers maken?

Neem dan contact op met programmamaker Yosser

© 2024 Bureau Ruimtekoers