De Onkruidenier

De Onkruidenier is een collectief van kunstenaars. Samen onderzoeken zij de historische, culturele en potentiële transformaties van de natuur en haar mogelijkheden de mens te evolueren. Dit doen ze veelal doormiddel van veldwerk. Zo zijn en blijven zij graag in contact met de doelgroep.

Met planten speculeren

Door planten te ontdekken, te verzamelen, en te speculeren over de (ontstaans-)geschiedenis komen deze makers achter nieuwe interpretaties over de relatie tussen mens en natuur. Zowel boven als onder de zeespiegel. Hun kennis delen ze aan de hand van tentoonstellingen, op televisie en via, of in samenwerking met, hun partners.

Door actief systemen te bevragen en het gesprek aan te gaan met publiek en experts; denk aan boeren, bewoners en wetenschappers, ontdekken en ondervinden deze makers de natuur opnieuw en opnieuw. Ook laten zij ons zien dat we nooit, hoeveel kennis we ook bezitten, uitgeleerd/gekeken zijn.

Contact met de doelgroep vindt lastig plaats op afstand, hierom komt de Onkruidenier zo dichtbij mogelijk. Hieruit ontstaan vaak interessante gesprekken en verhalen, die leiden tot nieuwe inzichten over actuele thema’s, sociale vraagstukken of andere knelpunten in onze samenleving.

Dichtbij de doelgroep komen is niet altijd mogelijk, zeker in tijden als deze. De Onkruidenier weet met hun expertise, creativiteit en kennis gepast maatwerk te leveren, om zo toch in nauw contact te komen met de doelgroep, óók op afstand. Hun werkwijze is uniek en dat is zichtbaar, merkbaar en voelbaar.

Ben jij enthousiast, en wil je samen met Ruimtekoers maken?

Neem dan contact op met programmamaker Yosser

© 2024 Bureau Ruimtekoers