Clara Chu

Clara is een multidisciplinaire kunstenaar en ontwerper gevestigd in Londen. Ze creëert met alledaagse huishoudelijke voorwerpen een nieuwe wereld waarbij ze massaproductie en het handgemaakte bij elkaar brengt.

Accessoires

Chu’s visionaire en kleurrijke pop accessoires dagen uit wat we op ons lichaam dragen. Deze accessoires bestaan niet alleen uit textiel, maar ook uit alledaagse huishoudelijke voorwerpen die we als vanzelfsprekend beschouwen zoals groenteschillers en lepels.

In 2019 studeerde Chu af aan het Royal College of Art. Sindsdien is haar werk gepubliceerd in The Face, Lifestyle Asia, Dazed en Vogue Italia. In haar werk stelt ze de focus op snelle consumptiegoederen ter discussie en vervaagt de grenzen tussen ‘hoge’ en ‘lage’ vormen van cultuur door middel van humoristische transformaties.

Ben jij enthousiast, en wil je samen met Ruimtekoers maken?

Neem dan contact op met programmamaker Yosser

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers