Cassandra Onck

Cassandra Onck maakt als nieuwsgierige zangeres en songwriter Nederlandstalige elektronische muziek die persoonlijke perspectieven verbindt met sociaal maatschappelijke vragen.

Met muziek motiveren en inspireren

Als professional in urban culture, muziek en muziektheater laat deze maker zien en horen dat muziek een universele en verbindende taal is. Als onderdeel van een nieuwe lichting makers blijft zij in gesprek gaan met haar publiek. Uit dit scala aan verhalen, overtuigingen en meningen ontstaan interessante muzikale uitingen. Cassandra gaat gevoelige onderwerpen, uiteenlopende meningen, verschillen in werelden liever te lijf dan uit de weg. Met haar muzikale projecten weet ze te inspireren, motiveren en legt ze verbindingen tussen mensen die elkaar in het dagelijks leven niet (snel) ontmoeten.

Cassandra Onck is in 2017 afgestudeerd aan de opleiding Muziektheater van ArtEZ. De interactie tussen kunst, wetenschap en sociaal spelen binnen haar werk een grote rol. Met haar debuut EP Brokstukken (2020) tourde ze langs diverse podia. Als docent en coach begeleidt ze studenten bij hun eigen (muzikale) creatieve processen, dramaturgie, stemgebruik en songwriting. Hiernaast is zij als artistiek onderzoeker verbonden aan het AeCT Lectoraat van ArtEZ.

Samenwerken met Cassandra?

Ben jij enthousiast, en wil je samen met Ruimtekoers maken?

Neem dan contact op met programmamaker Yosser

© 2024 Bureau Ruimtekoers