Alieke Geerts

Alieke Geerts is sociaal ontwerper. Ze heeft een ongetemde nieuwsgierigheid naar de mens en de structuren waarin we leven. Binnen haar opleiding communicatie & multimedia design in Utrecht specialiseerde ze zich in 'Immersive design' & 'Social design'.

Een brug slaan

Vanaf volgend studiejaar verdiept ze zich in culturele antropologie. Zo hoopt ze een brug te leren slaan tussen deze verschillende vakgebieden. Te midden van de constante draaikolk van veranderingen in onze wereld, heeft Alieke altijd het verlangen gevoeld om deel uit te maken van deze transformatie. Haar drijfveer is haar nieuwsgierigheid naar de cultuur en natuur, en hoe de mens hiermee interacteert. Wat beweegt mensen? Waar schuurt het? Waar komen hun keuzes vandaan? En hoe kunnen we die in kaart brengen en positief beïnvloeden?

Ontrafelen van vraagstukken

Dit houdt haar bezig in vrijwel al haar projecten, of het nu is op het gebied van menstruatiearmoede, veranderingen binnen de zorg of kansenonderzoek in een wijk. Het ontrafelen van deze vaak complexe vraagstukken vraagt een multidisciplinaire aanpak.

Alieke: ‘Dat is niet alleen cruciaal, maar vind ik ook nog eens heel erg leuk. Nieuwe mensen leren kennen, van hun inzichten leren en samen bouwen aan een tof project waardoor mensen in beweging komen … is er iets leuker dan dat?’

Meer weten, of samenwerken met Alieke?

Ben jij enthousiast, en wil je samen met Ruimtekoers maken?

Neem dan contact op met programmamaker Yosser

© 2024 Bureau Ruimtekoers