Aïda Guirro Salinas

Aïda heeft Spaanse roots. Ze is freelance danser, docent en choreograaf. Sinds haar afstuderen aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem (met de minor Maker) was ze betrokken bij veel verschillende projecten. Die vormden voor haar een rijk leerpad.

Mixen van disciplines en culturen

Ze maakt en voert locatiewerk uit, kindervoorstellingen en instant compositie- en improvisatiewerk. Ze houdt van het mixen van disciplines en culturen, waarbij ze kunst en creativiteit gebruikt om te verbinden met mensen, omgevingen, situaties en zichzelf.

Vele samenwerkingen

Ze maakt deel uit van Danscollectief Arnhemse Meisjes, maar werkt daarnaast in projecten samen met Bureau Ruimtekoers, Helena Byström & Anna Källblad, Merel Franx en Paula Walta (Beeldend Dans Theater Telder). Eerder werkte ze samen met onder andere Iris van Peppen||Co, DeDansers, Katie Ward, Dieter Defurne, Simone Truong, Jasper van Luijk, Einav Eshel, Eline van Ark en Inbal Abir. Naast dansen en maken heeft Aïda een ‘nieuwe’ liefde gevonden: yogales geven en het begeleiden van somatische bewegingsoefeningen.

Meer weten, of samenwerken met Aïda?

Ben jij enthousiast, en wil je samen met Ruimtekoers maken?

Neem dan contact op met programmamaker Yosser

© 2024 Bureau Ruimtekoers