Huisregels van Ruimtekoers

Kom je naar een van de activiteiten van Ruimtekoers? Leuk! Doe alsof je thuis bent. En ja, net als thuis, hebben we wel een aantal regels.

Huisregels 

Welkom!

 1. Van onze bezoekers verwachten we een tolerante en positieve houding ten aanzien van alle verschillende seksen, religies en culturen die tijdens het programma aanwezig zijn. We streven naar een sfeer waarin het voor iedereen mogelijk is om mee te doen, te genieten en te ontmoeten.
 2. Een relaxte houding en dito gedrag is een basisvoorwaarde. Bij agressie in toon of houding wordt de toegang geweigerd.
 3. Het programma is toegankelijk voor alle leeftijden; kinderen jonger dan 12 jaar kunnen onder begeleiding van iemand ouder dan 18 jaar aanwezig zijn.
 4. Aanwijzingen van medewerkers en vrijwilligers van Bureau Ruimtekoers dienen stipt te worden opgevolgd.
 5. Wij vragen je ons personeel te waarschuwen wanneer je ziet dat iemand onwel is geworden. Wij kunnen er dan voor zorgen dat er eerste hulp verleend wordt.
 6. Wij vragen je ons personeel te waarschuwen wanneer je problemen of misdragingen constateert bij andere aanwezigen. Grijp nooit zelf in!

Wat doe je niet?

 1. We schenken geen alcoholische dranken aan personen onder de 18 jaar. Zelf drank meenemen is niet toegestaan tenzij dat anders is afgesproken. Bij overmatig gebruik wordt de toegang geweigerd.
 2. Het is niet toegestaan om eigen drank- en/of etenswaren, flessen (m.u.v. water in plastic flessen van max. 0,5l), blikjes, glaswerk en vloeistoffen mee naar het programma te nemen.
 3. Bezoekers die zich bij de activiteit luidruchtig gedragen, danwel vernielingen aanbrengen, vuilnis achterlaten, wildplassen, of op een andere wijze gedrag vertonen dat door bezoekers als hinderlijk, bedreigend, intimiderend of ongewenst wordt ervaren, worden de toegang ontzegd.
 4. Bij midrijven wordt aangifte gedaan bij de politie.

Aansprakelijkheid en toestemmingen

 1. De organisatie sluit aansprakelijkheid uitdrukkelijk uit voor enige vorm van persoonlijke en/of materiële schade die u als bezoeker kunt oplopen tijdens uw bezoek aan de activiteit.
 2. Het bezoeken van de activiteit is volledig op eigen risico.
 3. Op diverse plaatsen in de door ons gebruikte locaties wordt meer dan 85 DB(A) aan geluid geproduceerd. Houd daar dus rekening mee en maak gebruik van gehoorbescherming. Ruimtekoers sluit aansprakelijkheid uit voor nadelige gevolgen of beschadiging die hierdoor wellicht (op korte of lange termijn) aan je gehoor kan optreden.
 4. Tijdens de activiteit wordt foto- en/of videomateriaal opgenomen ten behoeve van promotionele doeleinden. Een ieder die de activiteit bezoekt, stemt toe in het maken van deze opnames en publicatie van het materiaal.
 5. Het is verboden om commerciële activiteiten te verrichten op de activiteit.

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers