Huisregels van Ruimtekoers

Kom je naar een van de activiteiten van Ruimtekoers? Leuk! Doe alsof je thuis bent. En ja, net als thuis, hebben we wel een aantal regels.

Huisregels 

 1. Er worden geen alcoholische dranken geschonken aan personen onder de 18 jaar. Sterk alcoholische dranken zijn niet verkrijgbaar. Zelf drank meenemen is niet toegestaan.
 2. Het programma is toegankelijk voor alle leeftijden; kinderen jonger dan 12 jaar kunnen onder begeleiding van iemand ouder dan 18 jaar aanwezig zijn.
 3. Aanwijzingen van medewerkers en vrijwilligers van Bureau Ruimtekoers dienen stipt te worden opgevolgd.
 4. Een relaxte houding en dito gedrag is een basisvoorwaarde. Bij agressie in toon of houding wordt de toegang geweigerd.
 5. Van onze bezoekers verwachten we een tolerante en positieve houding ten aanzien van alle verschillende seksen, religies en culturen die tijdens het programma aanwezig zijn. De organisatie streeft een sfeer na waarin het voor iedereen mogelijk is te genieten van het programma.
 6. Wij vragen je ons personeel te waarschuwen wanneer je ziet dat iemand onwel is geworden. Wij kunnen er dan voor zorgen dat er eerste hulp verleend wordt.
 7. Wij vragen je ons personeel te waarschuwen wanneer je problemen of misdragingen constateert bij andere aanwezigen. Grijp nooit zelf in!
 8. Bezoekers die zichtbaar onder invloed zijn van alcohol of drugs, wordt de toegang geweigerd.
 9. Bezoekers die zich op bij de activiteit luidruchtig gedragen, danwel vernielingen aanbrengen, vuilnis achterlaten of wildplassen, worden daarop aangesproken en worden de toegang ontzegd.
 10. Bij gedrag dat door andere bezoekers als hinderlijk, bedreigend, intimiderend of ongewenst wordt ervaren volgt eerst een waarschuwing en daarna – bij herhaling- volgt verwijdering.
 11. Bij geweldsmisdrijven en diefstal wordt aangifte gedaan bij de politie.
 12. Het is niet toegestaan om eigen drank- en/of etenswaren, flessen (m.u.v. water in plastic flessen van max. 0,5l), blikjes, glaswerk en vloeistoffen mee naar het programma te nemen.
 13. Slag-, steek- of vuurwapens zijn verboden en worden –indien aangetroffen- door een beveiligingsmedewerker ingenomen en overgedragen aan de politie.
 14. Tijdens de activiteit wordt foto- en/of videomateriaal opgenomen ten behoeve van promotionele doeleinden. Een ieder die de activiteit bezoekt, stemt toe in het maken van deze opnames en publicatie van het materiaal.
 15. De organisatie sluit aansprakelijkheid uitdrukkelijk uit voor enige vorm van persoonlijke en/of materiële schade die u als bezoeker kunt oplopen tijdens uw bezoek aan de activiteit.
 16. Het bezoeken van de activiteit is volledig op eigen risico.
 17. Op diverse plaatsen in de door ons gebruikte locaties wordt meer dan 85 DB(A) aan geluid geproduceerd. Ruimtekoers sluit aansprakelijkheid uit voor nadelige gevolgen of beschadiging die hierdoor wellicht (op korte of lange termijn) aan je gehoor kan optreden.
 18.  Het is verboden om commerciële activiteiten te verrichten op de activiteit.

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst in de leefomgeving. We reflecteren publiekelijk op onze projecten zodat iedereen kan bijdragen aan de volgende stap. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2022 Bureau Ruimtekoers