Gezocht: Bestuursleden

Wil jij de komende jaren als bestuurslid meebouwen aan de toekomst van Zuiderstroom? Dan gaan we graag met je in gesprek. Zuiderstroom is een uniek programma voor talenten waarbij welzijnswerk en cultuur worden gecombineerd. We werken graag samen met mensen die de gebaande paden kennen, maar daar ook buiten durven denken. Doe je mee?

Zuiderstroom

Vanaf 2020 werken zangeres en artistiek onderzoeker Cassandra Onck, muzikant en jongerenwerker Jeffrey Neys (Powerplug) en Bureau Ruimtekoers aan een nieuw talentontwikkelingstraject voor jongeren. Zij ontdekten namelijk het volgende: Veel jongeren zijn thuis of met vrienden bezig met muziek, maar voelen geen aansluiting op school of in de wijk om zich te ontwikkelen. Ze lopen aan tegen een gebrek aan netwerk, kennis of apparatuur, of missen het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden om zelfstandig een volgende stap te zetten.

De opzet van het traject

In 2022 hebben we twee rondes van Zuiderstroom georganiseerd voor jongeren tussen de 15 en 25 jaar, waarbinnen de jongeren in een half jaar tijd werken aan een eigen masterpiece die ze vervolgens presenteren in Popzaal Luxor Live. Gedurende dit half jaar worden ze wekelijks begeleid door Jeffrey en Cassandra. Daarnaast volgen de jongeren diverse masterclasses van zelfgekozen rolmodellen in de creatieve industrie en nemen Cassandra en Jeffrey de jongeren mee op fieldtrips die de belevingswereld van de jongeren verbreden. Denk aan bezoekjes aan lokale muziek verenigingen, een regionaal orkest als het Phion en Scan muziekstudio’s in Amsterdam. Op dit moment is een derde groep jongeren aan het werk die in februari 2024 in Luxor zullen presenteren.

Van project naar eigen stichting

In de aankomende jaren willen Cassandra en Jeffrey deze trajecten blijven organiseren, in aanvulling met nieuwe activiteiten. Om zo nóg meer jongen in Arnhem en omgeving te kunnen bereiken. Tot nu toe was Ruimtekoers inhoudelijk en organisatorisch partner en verantwoordelijk voor de subsidie-aanvragen. Op weg naar een duurzame toekomst voor Zuiderstroom zijn we op zoek naar een ervaren en enthousiast bestuur waarmee Cassandra en Jeffrey (met hulp van Bureau Ruimtekoers) een eigen stichting kunnen oprichten.

Gezocht: Bestuursleden

Voor de nieuwe stichting zoeken we naar mensen met eerdere bestuurservaring die kennis meenemen uit een of meerdere van de volgende domeinen:

  • culturele veld
  • (jongeren)welzijn
  • onderwijs 

Binnen het bestuur zijn er drie rollen om in te vullen:

  • voorzitter
  • penningmeester
  • secretaris 

Op dit moment zoeken we voor al deze rollen mensen. 

Interesse?

Heeft één van de rollen jouw interesse gewekt? Stuur uiterlijk 15 januari 2024 een mail, met daarin een korte motivatie en je cv, naar Jeffrey en Cassandra. Gesprekken vinden in februari plaats.

Jeffrey Neys Powerplug
powerplugnl@gmail.com (Powerplug)

Cassandra Onck
cassandra_onck@hotmail.com
06-34319351

Jeffrey & Cassandra

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

© 2024 Bureau Ruimtekoers