een icoon voor Workshops en trainingen

Workshops en trainingen

Wij zijn creatieve denkers en doeners. En delen graag onze kennis, aanpak en methoden in creatieve en participatieve workshops en trainingen voor professionals en makers.

Workshops en trainingen met blijvend effect!

Onze creativiteit zit in het vernieuwend denken, vraagstukken van meerdere kanten bekijken, alle geluiden en signalen aanvoelen om daarmee oplossingen en richtingen te ontwikkelen voor een prettige leefomgeving.

De verwondering die dit teweegbrengt bij deelnemers is soms heel klein en in de uitwerking op dagelijkse activiteiten heel groot. Je kent het wel, als je eenmaal iets ziet, kan je het niet meer niet zien. Een blijvend effect door anders te kijken én werken.

Het resultaat?

En wat leveren de creatieve en participatieve workshops en trainingen op? Inzichten in complexe structuren, verrijking van diverse manieren van aanpakken, ervaren hoe anderen iets ervaren en vooral een supergave herinnering die je bijblijft en je naderhand af en toe nog wakker schudt.

Waar kun je aan denken?

We maken workshops en trainingen op maat of ontwikkelen formats. Dat doen we zelf in onze Akademie of in opdracht van organisaties zoals overheden, hogescholen en culturele instellingen.

We organiseren kookworkshops in buurthuizen. We gaan samen naar buiten voor creatieve observaties met kunstenaars. We verzorgen inspiratiepresentaties voor bestuurders. We gebruiken theatertechnieken en werken graag met onze handen.

We ontwikkelen altijd samen

Workshops zijn vaak programma’s van één uur tot één dag. Een training is langer tot soms wel één week. In het startgesprek halen we altijd behoeften op bij de opdrachtgever of deelnemers. We presenteren een idee tijdens een tweede gesprek. Tijdens de voorbereiding blijven we in contact en stemmen we samen af. Locaties en tijd op maat, en altijd vanuit verbeeldingskracht en gewoon doen!

Wanneer bel je Ruimtekoers?

Wil jij meer kennis vergaren over creatieve en participatieve methoden? Wij verzorgen inspiratievolle workshops en trainingen. Nieuwsgierig geworden? Neem dan eens contact op met projectleider Renée!

Renée Jansen

renee@ruimtekoers.nl 06 - 33006071

Wij houden van workshops en trainingen

Wij houden van workshops en trainingen. Het is de perfecte manier om doelgroepen actief te betrekken, inhoud over te brengen of om samen ideeën tastbaar te maken. Onze creativiteit komt samen in workshops en traingingen. Van het vernieuwend denken en vraagstukken van meerdere kanten bekijken to alle geluiden en signalen aanvoelen om daarmee oplossingen en richtingen te ontwikkelen voor een prettige leefomgeving.

Wil je meer weten of met ons samenwerken?

Dat lijkt ons heel leuk! Laten we samen aan de slag! We helpen je graag met het verduidelijken van je plannen, met een creatieve brainstorm. We luisteren goed en we houden ervan om te inspireren met onze inzichten. Interesse? Neem eens contact op met Margot. Tot snel!

Bekijk wat we nog meer bieden

Met onze creatieve participatietools bereiken we de juiste mensen en raken zij langdurig betrokken bij vraagstukken en thema’s. Doe je mee?

Meer lezen

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers