een icoon voor Participatieve communicatie

Participatieve communicatie

Sommige doelgroepen zijn niet eenvoudig te bereiken. Met onze participatieve communicatie betrekken we de juiste mensen en maken we samen het verhaal met een gedragen communicatiecampagne.

Samen het verhaal maken

Samen met de doelgroep, opdrachtgevers en kunstenaars maken we de campagne. Zodat zij vanaf het begin meedoen. Samen verhelderen we het communicatievraagstuk. En komen we tot nieuwe ideeën hoe we de doelgroep, waar de betrokkenen reeds onderdeel van zijn, bereiken. Samen maken we het verhaal dat we vertellen. Dat kan via een stadsbrede campagne, of met workshops in de wijk.

Onze campagnes maken het verschil bij doelgroepen die doorgaans niet worden bereikt. Doe je mee?

Met kunstenaars naar de doelgroep

Samen met een kunstenaar of ontwerper, extern betrokkene of vanuit de doelgroep zelf, geven we het verhaal vorm. Met bijvoorbeeld een spannend beeld of workshops in de publieke ruimte. Een activatie die de verbeelding prikkelt, waarmee het verhaal aanslaat bij de doelgroep. Iedereen kan meedoen en zo een eigen verhaal inbrengen. De communciatiecampagne is daarmee al gedragen door de doelgroep zélf.

Wanneer bel je Ruimtekoers?

Wil jij een bewustwordingscampagne optuigen maar weet je nog niet goed hoe je de doelgroep wilt bereiken? Laten we dan aan de slag!

Wij ontwerpen en realiseren een gedegen en gedragen communicatiecampagne op én voorbij de geijkte kanalen. In dialoog met jouw doelgroep. Nieuwsgierig? Neem dan eens contact op met Lisette!

Lisette Wiegers

lisette@ruimtekoers.nl 0651176773

Wij houden van workshops!

In ieder project organiseren wij een workshop. De perfecte manier om doelgroepen actief te betrekken, inhoud over te brengen of om samen te vormen. We hebben tal van voorbeelden: Zo maakten we al eens paardenbloemenbier en lievelingsgerechten (lekker!) voor elkaar. We deelden familiewaardeschilden en proefden we de honing van lokale bijen.

Samen maken

Wij maken zelf de workshops, maar nog beter, we doen dit samen mét de doelgroep! Zo nemen zij gelijk regie over het project en de communicatieboodschap.

Ontdek onze workshops

Resultaat:
Een campagne die aanzet tot actie!

Door onze aanpak en creativiteit ontwerpen we een communicatieboodschap die aanslaat bij de specifieke doelgroep. We bereiken mensen die zich niet aangesproken voelen door de ‘geijkte kanalen als social media of de krant én enthousiasmeren hen om mee te doen. Wij geloven in die interactie en dialoog zodat jouw doelgroep onderdeel is van de campagne.

Wil je meer weten of met ons samenwerken?

Dat lijkt ons heel leuk! Laten we samen aan de slag! We helpen je graag met het verduidelijken van je plannen, met een creatieve brainstorm. We luisteren goed en we houden ervan om te inspireren met onze inzichten. Interesse? Neem eens contact op met Margot. Tot snel!

Bekijk wat we nog meer bieden

Wij zijn creatieve denkers en doeners. Met onze creatieve blik en aanpak, zorgen wij tijdens workshops & inspiratiesessies voor verwondering bij de deelnemers. En die verwondering draagt bij aan het oplossen van vraagstukken tijdens de workshop, en heeft na de workshop of sessie een positief effect op de dagelijkse activiteiten.

Meer lezen

Het organiseren van brede en inclusieve deelname aan cultuur en erfgoed is nog niet zo eenvoudig. Wij organiseren cultuur en erfgoed in én met de leefomgeving en betrekken zo diverse doelgroepen langdurig bij cultuur en erfgoed.

Meer lezen

Het langdurige betrekken van doelgroepen bij vraagstukken in de leefomgeving is niet eenvoudig. Wij werken met co-creatie en participatie aan duurzaam draagvlak door de doelgroep te empoweren zélf aan de slag te gaan.

Meer lezen

© 2022 Bureau Ruimtekoers