een icoon voor Educatie en publieksactiviteiten

Educatie en publieksactiviteiten

Iedereen moet mee kunnen doen. Maar sommigen ervaren drempels. Wij ontwikkelen beleid voor educatie op scholen en bij instellingen. En realiseren cultuureducatie en publieksactiviteiten.

Educatie is voor alle leeftijden

Kunst en cultuur is hét middel om vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te bekijken. En samen na te denken, of te werken aan bijvoorbeeld identiteit, vrijheid en inclusie. Of meer te leren over je eigen positie in de samenleving. Voor álle leeftijden. Daarom werken wij met organisaties die kunst- en cultuureducatie als een vanzelfsprekendheid zien. Op school of bij een culturele instelling.

Wat wij doen

Wij ontwikkelen projecten voor cultuureducatie en publieksactiviteiten op scholen en bij culturele instellingen. En adviseren over cultuureducatiebeleid.

Cultuureducatie op scholen

Met leerlingen in ‘the lead’ organiseren we creatieve maakprocessen. We dagen leerlingen uit om buiten de muren van de school inspiratie op te doen en dat om te zetten naar creatieve uitingen met professionele makers die hen begeleiden. Zoals een documentairefilm of theatervoorstelling. We verzorgen gehele modules en kunnen als gastdocenten een creatieve impuls geven. Het ontwikkelen van creatief vermogen staat daarbij centraal.

Publieksactiviteiten met instellingen

Met opdrachtgevers zoals educatoren en curatoren én publiek ontwikkelen we interactieve en participatieve publieksprogramma’s. Daarbij staat het thema van een expositie centraal. Samen met professionele makers ontwikkelen we tastbare interventies waarmee het thema toegankelijk wordt. Zoals interactieve installaties en workshops. We verzorgen gehele programma’s of dragen bij via een workshop.

Educatie

Je bent nooit te oud om te leren. Educatie is dan ook voor iedereen. We vinden het erg tof om kennis over te brengen en de wijze waarop dat gebeurt samen te bedenken. We maken ook educatieprogramma’s op maat. Dat noemen we workshops en trainingen.

Ontdek onze

Wanneer bel je Ruimtekoers?

Wil jij samen mét leerlingen of je publiek programma’s ontwikkelen waarbij samen leren centraal staat? Wij maken dat samen met jou mogelijk. Nieuwsgierig geworden? Neem dan eens contact op met projectleider Fleur!

Fleur van Greuningen

fleur@ruimtekoers.nl 06 - 33006071

Onze aanpak maakt het verschil bij de doelgroep

We ontwikkelen programma’s in drie stappen. Met als resultaat een succesvol educatie- of publieksprogramma. We starten met veldwerk. We leren de doelgroep kennen en ontwikkelen samen met de opdrachtgever de juiste aanpak voor het project in een startgesprek.

Samen met de doelgroep ontwikkelen we het programma. We starten met een focusgroep die ons adviseert en het programma c0-creert. Zo sluiten we altijd aan bij de behoeften van leerlingen en publiek. We brengen alle opbrengsten en inzichten samen in een tekstueel én beeldend verslag. We organiseren een eindverslag en schrijven een advies voor vervolg.

Wil je meer weten of met ons samenwerken?

Dat lijkt ons heel leuk! Laten we samen aan de slag! We helpen je graag met het verduidelijken van je plannen, met een creatieve brainstorm. We luisteren goed en we houden ervan om te inspireren met onze inzichten. Interesse? Neem eens contact op met Margot. Tot snel!

Bekijk wat we nog meer bieden

Met onze creatieve participatietools bereiken we de juiste mensen en raken zij langdurig betrokken bij vraagstukken en thema’s. Doe je mee?

Meer lezen

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers