De sociale waarde van biodiversiteit en klimaatadaptatie

Steeds meer mensen willen groener leven, wonen en werken, echter vaak zijn het de reeds actieve bewoners die de dromen omzetten in dadendrang. Perkjes worden vergroend en tegels gewipt. Is het mogelijk dat we ook mensen bereiken die doorgaans niet betrokken zijn in de leefomgeving?

Ruimtekoers ontwikkelt programma’s binnen thema’s. Door reflectie op de aanpak en impact van de programma’s onderzoek Ruimtekoers daarmee ook bijdrage van participatief ontwerp en gemeenschapskunst.

De sociale waarde van biodiversiteit en klimaatadaptatie

Het Wereld Natuur Fonds publiceerde op 10 september 2020 een rapport waaruit blijkt dat tweederde van alle levende wezens onder invloed van de mens is uitgestorven sinds 1970. Dat is een bijna niet te bevatten hoeveelheid dieren, planten, schimmels en bacteriën die zijn verdwenen! Tegelijkertijd warmt de aarde op en dienen we rekening te houden met hittestress en klimaatadaptatie.

Onze bijdrage

Een mooie kans want steeds meer mensen willen groener leven, wonen en werken, echter vaak zijn het de reeds actieve bewoners die de dromen omzetten in dadendrang. Perkjes worden vergroend en tegels gewipt. Is het mogelijk dat we ook mensen bereiken die doorgaans niet betrokken zijn in de leefomgeving? Wij ontwerpen groene participatieprocessen waarmee we iedereen samenbrengen en de sociale waarde van de groene ruimte verankeren in beleid. Tegelijkertijd delen we onze inzichten.

Onze thema's

Meer thema's

De energietransitie voor iedereen

Bedrijven en inwoners in Nederland moeten meer doen aan energiebesparing en ...

Inclusieve stadsontwikkeling

Hoe kunnen we de stadsontwikkeling inclusiever maken door de huidige bewoners een ...

De sociale waarde van biodiversiteit en klimaatadaptatie

Steeds meer mensen willen groener leven, wonen en werken, echter vaak zijn het de ...

Segregatie en kansengelijkheid

Van deelname aan culturele en kunstzinnige activiteiten is bekend dat ze bijdragen ...

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers en de Akademie

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

© 2023 Bureau Ruimtekoers