Akademieprogramma

In het Akademieprogramma van Bureau Ruimtekoers vindt verdieping plaats door met kunstenaars, ontwerpers, inwoners, publiek, overheden, beleidsmakers, ondernemers en wetenschappers te reflecteren op participatieve ontwerpprojecten en methoden, en gemeenschapskunst. De Akademie bestaat uit twee programma's:

De Ruimtekoers Akademie: voor de makers van vandaag en morgen

Met én voor de makers van vandaag en morgen organiseren we diverse workshops en publieke avondprogramma’s. Daar delen makers hun kennis en ervaring met participatieve kunstprojecten, om verdere ontwikkeling en verdieping van inhoudelijke deskundigheid en artistiek vakmanschap te stimuleren.

Meer weten of meedoen?

Onderzoeksprogramma: De Ruimtekoersmethode

Samen met makers, onderzoekers, instellingen en partijen uit het sociale en fysieke domein werkt Ruimtekoers aan een methode voor participatieve kunst in de leefomgeving via een ‘practice based research’. Het team van Ruimtekoers onderzoekt haar eigen projecten samen met de makers en andere professionals en delen relevante inzichten in artikelen en in de workshops.

Meer weten of meedoen?

Meer weten over de Akademie?

Neem dan contact op met projectleider Sanne. Ze praat je graag bij over onze ontwikkelingen, programma’s en onderzoeken. Neem contact op, of laat een terugbelverzoek achter!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers en de Akademie

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

© 2022 Bureau Ruimtekoers