Workshop Toekomstbeelden met, voor en door de stad
met Yasser Ballemans

Kunstenaar Yasser Ballemans heeft een rijke ervaring met collectieve werkvormen die voortkomen uit diepgaand onderzoek in wijken in Nederland. Interactie met bewoners en cultuurmakers zijn Yasser’s startpunt, waarbij zijn interdisciplinaire werkwijze het middel is om gezamenlijk tot verbeelding van andere mogelijke toekomsten te komen.

Toekomstbeelden

De interdisciplinaire werkwijze is het middel van Yasser om gezamenlijk tot verbeelding van andere mogelijke toekomsten te komen.

Welke vormen van rituelen, ontmoeting en verbinding faciliteren we in de openbare ruimte? En welke rol kan kunst hierin spelen? Yasser deelt tijdens deze workshop hoe een gezamenlijk gecreëerd sculpturaal spel een sociale meerwaarde kan hebben, en wat het betekend voor zijn eigen praktijk om toe te werken naar een duurzame implementatie van het proces.

Deze workshop is vol, je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst. Stuur een mail naar sanne@ruimtekoers.nl

Praktische informatie

Maximaal 15 personen per workshop. Kosten per workshop: 7,50 euro. De avondbijeenkomst is gratis en toegankelijk voor ongeveer 50 personen.

Wil je alle drie de workshops bijwonen? Dan kost dat slechts 20 euro. We raden je aan om alle drie de workshops en het publieke programma van de eerste module te volgen, maar deelname aan een of twee is ook mogelijk.

Voor de makers van morgen

Bureau Ruimtekoers organiseert met toonaangevende kunstenaars en ontwerpers makers twee modules met in totaal zes programma’s voor makers die willen werken aan deskundigheid en vakmanschap op het gebied van participatief ontwerp, gemeenschapskunst en cultuurparticipatie.

Over de module “Ontwikkelen van deskundigheid”

Tijdens drie workshops en een publieke bijeenkomst stimuleren we deelnemers zelfstandig projecten te ontwikkelen door het tonen van kansen voor het nemen van initiatief in de leefomgeving. Vragen als hoe zet je als maker eigen participatieve projecten op, en hoe herken je kansen en behoeften in de leefomgeving of bij doelgroepen, komen aan bod. Ook verkennen we verschillende samenwerkingsverbanden, Want hoe zorg je voor jouw onafhankelijkheid en van de groep met wie je werkt in een samenwerking met overheden en culturele instellingen?

Adresgegevens

Eimerssingel-Oost 266, Arnhem, Nederland

Meer over de module?

Meer weten over de Akademie?

Neem dan contact op met projectleider Sanne. Ze praat je graag bij over onze ontwikkelingen, programma’s en onderzoeken. Neem contact op, of laat een terugbelverzoek achter!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers en de Akademie

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

© 2024 Bureau Ruimtekoers