Extra vertoning: Alleen Sukkels Hebben Het Druk ;-)

Je bent van harte uitgenodigd voor de tweede vertoning van de film: “Alleen Sukkels Hebben Het Druk ;-)” gemaakt door medewerkers bij stichting 2Switch, Karlijn van Kruchten, Esther de Haas en vele anderen.

Ruimte maken voor je passies

Een film vol muziek, verhalen en herkenbare momenten voor ons allemaal. De film is een reminder om altijd ruimte te blijven maken voor je passies en dromen, hoe druk je soms ook bent. In maart 2019 starten theatermakers Karlijn van Kruchten en Esther de Haas met vrijwilligerswerk bij De Voedselbank in Arnhem. Daar maakten zij kennis met hen die leven in of met een armoedesituatie. Ook gingen zij aan de slag bij Kringloopwinkel 2Switch waar zij werkten met mensen in een activeringstraject naar passend werk.

Maanden werkten de theatermakers samen met enthousiaste medewerkers 2Switch en klanten bij De Voedselbank aan een theatervoorstelling. Die kwam er niet door de coronamaatregelen. Wel kwam er deze prachtige film met als decor de winkel en het magazijn van 2Switch in Arnhem. Vanuit deze veilige ruimte blikken de medewerkers van 2Switch en de theatermakers terug op hun gedeelde momenten van persoonlijke groei. Bovendien bespreken bij de heersende norm die zij niet altijd als stimulerend ervaren.

Wat betekent cultuurdeelname voor de activering van mensen met een hulpvraag?

Tijdens het maakproces ontstond ruimte voor verbeelding en talent om zelfstandig te werken aan het verbeteren van de eigen leefsituatie. En werd er ervaren hoe deelname aan cultuur een belangrijke speelt als ‘motiverend hulpaanbod’. Kan cultuurdeelname mensen helpen die op zoek zijn naar passend werk of andere vormen van activering? Daarover gaan de makers in gesprek met de zaal.

Kom je ook?

We zijn trots op het resultaat en op alle makers die vanuit een oprechte interesse zich aan elkaar verbonden en kwetsbaar en krachtig op opstelden. Daarmee kwamen we samen tot dit verbluffende en leerzame resultaat, dat we graag met je delen.

Het programma

18.50 uur, zaal open
19.00 uur, filmvertoning en nagesprek
20.15 uur Borrel en nazit

Wil jij ook met kunst in het sociale domein werken?

Wij helpen jou graag met een project zoals Iedereen Wordt Mens. Daarin bepalen mensen die leven in of met een armoedesituatie, of mensen in een activerend werktraject zélf hoe zijn vorm geven aan hun leefomgeving. Door het samen maken van een theatervoorstelling, film of muziek. Misschien wel wat voor jou? Laat het weten, Yosser vertelt er graag over!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers