Verhalen met Zorg, een workshop in het Nederlands Openluchtmuseum

Welkom bij Verhalen met Zorg, een participatiekunstwerk dat ruimte maakt voor oprechte verhalen over zorg. Voor wie zorg jij? Hoe ga je daar mee om en wat zijn dilemma's die je ervaart? En wat zijn de mooie dingen die je ervaart? Wij willen het weten. Doe je mee met Verhalen met Zorg?

Verhalen met Zorg

In opdracht van het Nederlands Openluchtmuseum ontwikkelden Bureau Ruimtekoers en kunstenaar Nikki Loef het participatiekunstwerk Verhalen met Zorg, waarmee we ruimte maken voor oprechte verhalen over mantelzorg. De installatie werd samen met vijf mantelzorgers gemaakt en is te bewonderen op het entreeplein in het museum.

De installatie is ingericht als een huiselijk atelier. Een veilige plek om verhalen te lezen, luisteren en om eigen verhalen te delen. Aan de keukentafel in de installatie kunnen bezoekers maandelijks hun verhaal met zorg kleien met onze workshopbegeleiders. En zo groeit tot en met het einde van het seizoen de installatie, doordat bezoekers hun verhalen met zorg delen in kleiwerkjes. Al deze ‘zorgsymbolen’ laten zien hoe divers ‘zorgen voor een ander’ kan zijn.

Kom je langs?

Wil je meer weten of met ons samenwerken?

Dat lijkt ons heel leuk! Laten we samen aan de slag! We helpen je graag met het verduidelijken van je plannen, met een creatieve brainstorm. We luisteren goed en we houden ervan om te inspireren met onze inzichten. Interesse? Neem eens contact op met Margot. Tot snel!

© 2024 Bureau Ruimtekoers