Workshop Design Antropologie
met Tina Lenz

Onderzoeker en kunstenaar Tina Lenz initieert langdurige sociale projecten zowel in Nederland als buitenland. Tina’s participatieve en mensgerichte werk ontstaat vanuit de principes van design antropologie: lokale participatie op basis van culturele sensitiviteit en co-creatie.

Hoe ontwikkel je gelijkwaardige samenwerkingen in je participatieve praktijk?

Tina nodigt mensen uit in haar ontwerpproces om samen dagelijkse rituelen te onderzoeken en nieuwe visies te ontwikkelen. Tijdens deze workshop mee ze je mee in de publieke ruimte van het winkelcentrum de Drieslag, de agora van Arnhem Zuid, waar ze afgelopen 2 jaar meerdere artistieke projecten in samenwerking met bewoners en winkeliers heeft geactiveerd. Tijdens de workshop ontwikkel je een interventie waarbij de volgende vragen besproken worden: Wat komt er kijken bij het starten van een onderzoek in een voor jou onbekende omgeving? Hoe leg je contact met gemeenschappen of individuen die je nog niet kent, en hoe herken je wat er speelt in een buurt? Wat betekent het om uit je comfort zone te stappen, en wat zijn daarin de do’s en dont’s? Welke rol kan design spelen als middel tot wederkerig contact, waarbij iedereen een maker en inspirator kan zijn?

Meedoen? Koop je kaartje!

Koop je kaartje!

Praktische informatie

Maximaal 15 personen per workshop. Kosten per workshop: 7,50 euro. De avondbijeenkomst is gratis en toegankelijk voor ongeveer 50 personen.

Wil je alle drie de workshops bijwonen? Dan kost dat slechts 20 euro. We raden je aan om alle drie de workshops en het publieke programma van de eerste module te volgen, maar deelname aan een of twee is ook mogelijk.

Voor de makers van morgen

Bureau Ruimtekoers organiseert met toonaangevende kunstenaars en ontwerpers makers twee modules met in totaal zes programma’s voor makers die willen werken aan deskundigheid en vakmanschap op het gebied van participatief ontwerp, gemeenschapskunst en cultuurparticipatie.

Over de module “Ontwikkelen van deskundigheid”

Tijdens drie workshops en een publieke bijeenkomst stimuleren we deelnemers zelfstandig projecten te ontwikkelen door het tonen van kansen voor het nemen van initiatief in de leefomgeving. Vragen als hoe zet je als maker eigen participatieve projecten op, en hoe herken je kansen en behoeften in de leefomgeving of bij doelgroepen, komen aan bod. Ook verkennen we verschillende samenwerkingsverbanden, Want hoe zorg je voor jouw onafhankelijkheid en van de groep met wie je werkt in een samenwerking met overheden en culturele instellingen?

Adresgegevens

Middelgraaflaan 71A, Arnhem, Nederland

Ontdek deze module verder

Meer weten over de Akademie?

Neem dan contact op met projectleider Sanne. Ze praat je graag bij over onze ontwikkelingen, programma’s en onderzoeken. Neem contact op, of laat een terugbelverzoek achter!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers en de Akademie

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

© 2023 Bureau Ruimtekoers