State of Fashion 2024, Ties that Bind

In opdracht van State of Fashion ontwikkelen we drie publieksprogramma's gericht op educatie, makers- en publieksparticipatie. Deze presenteren we met en aan het publiek tijdens de biënnale in mei 2024!

State of Fashion 2024

Samengesteld door Rachel Dedman en Louise Bennetts brengt State of Fashion 2024 |Ties that Bind creatieve praktijken op het gebied van mode, textiel en hedendaagse kunst uit het mondiale Zuiden in beeld. Deze editie van de Biënnale onderzoekt de complexiteit van traditie, de politieke kracht van kleding en alternatieve oplossingen voor de uitbuitende modesystemen.

Samen met Arnhemse gemeenschappen ontwikkelen en realiseren we het lokaal gewortelde publieksprogramma. Inwoners en modemakers komen samen binnen drie maakateliers en ontwikkelen nieuw werk voor de tentoonstelling, vanuit de thema’s veiligheid, tradities en thuis. Textiel en ambacht zijn een gemeenschappelijke taal waarop de verbinding tussen de betrokkenen wordt versterkt.

Atelier Teddy

In atelier Teddy werkt modeontwerper Ruben Jurriën samen met leerlingen van het Thomas a Kempis College aan een capsule collectie (nieuwe collectie-items) rondom het thema slaapknuffel.

Atelier Batik

In atelier Batik zijn stoffen van batik – de techniek waarmee patronen op textiel wordt aangebracht, afkomstig uit Java – het vertrekpunt. Ontwerpers Myrthe Groot en Romée Mulder van modelabel GUAVE verkennen tijdens dit maakatelier samen met Arnhemmers met Indische, Indonesische of Molukse roots de verhalen rond batik.

Atelier Home

In atelier Home reflecteert de Nederlands-Mexicaanse ontwerper Zyanya Keizer samen met de vrouwen van City at Home op hoe het is om als migrant in een nieuwe context ruimte te maken voor je eigen culturele afkomst.

De tentoonstelling Ties that Bind is te bezoeken van woensdag t/m zondag van 10:00-17:00 op de hoofdlocatie Rembrandt Theater. Daarnaast zijn er ook programmaonderdelen te bezoeken in Rozet, Museum Arnhem en Plaatsmaken.

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

© 2024 Bureau Ruimtekoers