Stad van Vertrouwen-spel, speel je mee? (VOL)

Op 31 maart spelen we het grote Stad van Vertrouwen-spel. Midden in de Eusebiuskerk, met Arnhemse jongeren en gemeenteraadslieden. Speel jij mee?

Ze zeggen altijd: jongeren hebben de toekomst! Maar ervaar jij dat wel zo?

De Arnhemse gemeenteraad ziet al jaren dat het vertrouwen van jongeren in de politiek afneemt. Daar willen ze graag verandering in brengen. Maar hoe? Dat weten jongeren zelf natuurlijk het beste! Daarom nodigen de makers van het Stad van Vertrouwen-spel jou uit om te komen spelen en om mee te denken over het vraagstuk:

“Hoe kan jij je meer verbonden voelen met de (Arnhemse) politiek?”

En dat doen we dus niet rondom een vergadertafel, of met een suffe enquête. Nee, we spelen het spel midden in de Eusebiuskerk met Arnhemse jongeren én met leden van de Arnhemse gemeenteraad.

Wil je meedoen? Meld je dan aan via het formulier hieronder of mail renee@ruimtekoers.nl.

Meld je aan voor het Stad van Vertrouwen-spel

Over het Stad van Vertrouwen-spel

Zineb, Aleks, Tistan, Laura en Riham gingen het avontuur aan om samen met kunstenaar Yasser Ballemans een spel te ontwerpen voor de stad. In negen workshops doken zij met experts in de wereld van stadsontwikkeling en onderzochten ze waar het spel over moet gaan.

Het spel

Dat resulteerde in het Stad van Vertrouwen-spel. Waarmee de groep de stem van jongeren voor eens en altijd de beleidskamers inbrengt!

Het spel wordt door 12 deelnemers gespeeld in de publieke ruimte. Er wordt een vraagstuk ingebracht en onder leiding van de jongeren bouwen de deelnemers, soms letterlijk met bouwstenen, aan een Stad van Vertrouwen.

Motie van vertrouwen

Als deelnemer kruip je in de rol van een ander, zoals: een leraar, politicus, vuilnisman of oudere. Het doel van het spel is om vanuit verbinding samen tot een motie van vertrouwen te komen, met oplossingen voor het vraagstuk. Een oefening in het verplaatsen in de ander, en in het écht luisteren naar elkaar!

Het Stad van Vertrouwen spel is een onderdeel van het project Soul Search City.

Meer lezen over Soul search city

Meedoen als toeschouwer, voorbijganger en buur

Kun je niet deelnemen? Kom dan alsnog buurten! Stad van Vertrouwen is naast een spel ook een kunstwerk en een bijzonder momentwaar je bij wil zijn.

Meedoen, helpen of meer weten?

Aankomend jaar werkt Yasser samen met de jongeren van de Jeugdwijkraad aan het Soul Search City Spel. De ambitie is om het spel in 2022 door heel Arnhem te lanceren. Ben je enthousiast en wil je meedoen? Of wil je meer weten? Neem dan contact op met projectleider Renée!

© 2024 Bureau Ruimtekoers