Soul Search City Gamestorm #3 (besloten)

Arnhem, 026, de mooiste stad van Nederland. Toch? Of zie jij nog wel wat dingen die beter zouden kunnen in de stad? 5 jongeren, 3 experts en een 1 kunstenaar werken samen aan Soul Search City.

De laatste workshop dag van ontwerpfase van het Soul Search City spel!

Alles wat de jongeren in de voorgaande dagen hebben geleerd wordt vandaag samengebracht. Samen met Yasser ontwerpen de jongeren een eerste opzet voor een spel, en werken ze aan een eerste versie op schaal.

Reigersbos

Ekim en Rik geven ons inzicht in de methodes die Play the City gebruikt om gemeenschappelijk stedenbouwkundig te ontwerpen. Voor deze gelegenheid spelen we het spel dat ze voor de wijk Reigersbos in Amsterdam Zuidoost hebben ontworpen.

De Reigersbos Game is een multiplayer table-top game, bedoeld om te spelen met woningcorporaties, schoolbesturen, zorginstellingen, vastgoedeigenaren en gemeenteambtenaren. Maar vooral ook met bewoners! Want bewoners zijn de echte ‘lokale experts’ die weten wat speelt in de wijk en de stad, en wat er moet gebeuren om de leefomgeving mooier en fijner te maken.

Covid-19

We houden ons aan de Corona-maatregelen. Hoe? Lees er hier meer over.

Meedoen, helpen of meer weten?

Aankomend jaar werkt Yasser samen met de jongeren van de Jeugdwijkraad aan het Soul Search City Spel. De ambitie is om het spel in 2022 door heel Arnhem te lanceren. Ben je enthousiast en wil je meedoen? Of wil je meer weten? Neem dan contact op met projectleider Renée!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

© 2024 Bureau Ruimtekoers