Soul Search City Gamestorm #2 (besloten)

Arnhem, 026, de mooiste stad van Nederland. Toch? Of zie jij nog wel wat dingen die beter zouden kunnen in de stad? 5 jongeren, 3 experts en een 1 kunstenaar werken samen aan Soul Search City.

In workshopdag 2 duiken de jongeren van team Soul Search City dieper in de materie. De dag begint met het spelen van de pilot-versie van het spel. In de middag volgt dan de workshop van Ilse Schaminée, theatermaakster, die met de jongeren een theatraal spel speelt. Welke thema’s vinden wij eigenlijk belangrijk in de stad en de wijk? En heeft de wijkagent eigenlijk wel dezelfde belangen als de bejaarde buurtbewoner? Of als de winkelondernemer op het winkelcentrum?

We spelen een theatraal spel, gebaseerd op de principes van het Forum theater van Agusto Boál. Het Forum theatre (ofwel theatre of the Oppressed) is ontstaan in 1970 en bedoelt om het publiek een stem te geven in ingewikkelde kwesties, zoals discriminatie, overheidsbemoeienis of inkomensongelijkheid.

Dus, welke thema’s vinden wij eigenlijk belangrijk in de stad en de wijk? En heeft de wijkagent eigenlijk wel dezelfde belangen als de bejaarde buurtbewoner? Of als de winkelondernemer op het winkelcentrum? Zoveel mensen, zoveel meningen!

Covid-19

We houden ons aan de Corona-maatregelen. Hoe? Lees er hier meer over.

© 2024 Bureau Ruimtekoers