Route Malburgen: Stadsgesprek Arnhem ‘Verrassend Arnhems erfgoed’

Het Stadsgesprek Arnhem gaat dit keer over Verrassend Arnhems Erfgoed. Daar mag Route Malburgen natuurlijk niet ontbreken!

Uitnodiging

Op 31 oktober gaat Arnhem in gesprek over bijzondere plekken en gebouwen in Arnhem. Wat vind je het waard te behouden en wat mag weg? Welke periode in de geschiedenis spreekt jou aan en waar zou je meer van willen zien in je woonomgeving? Wat vertel je over Arnhem als iemand vraagt wat het verhaal van stad is? Het Stadsgesprek is in de Kruiskerk in Malburgen!

Route Malburgen

Route Malburgen mag hier natuurlijk niet ontbreken! We maakten een theatrale audioroute met inwoners van de wijk Malburgen. Vol met persoonlijke anekdotes en verhalen die een uniek beeld geven van de Malburgse geschiedenis. Het Malburgen Erfgoed Collectief is uitgenodigd om hun ervaringen te delen tijdens het Stadsgesprek. Twee van hen zijn aanwezig, samen met projectleider Florien.

Je kunt het Stadsgesprek bijwonen. Het is gratis, maar meld je wel even aan via: info_erfgoed@arnhem.nl

Wethouder Bob Roelofs

Bepaalde dingen moet je koesteren, je directe omgeving, het thuisgevoel dat er je hebt, zien hoe mooi het ergens is. Dat is inspirerend, ook voor de toekomst!

Route Malburgen

Naast luisteren en praten over erfgoed, kun je archeologische vondsten van oud-Arnhemmers van heel dichtbij bekijken en gemeentelijke archeologen van alles vragen over het verre verleden van de stad. Daarnaast staat er een oude SRV-wagen. Deze oude winkelwagen is nu een escaperoom en minimuseum.

Geloof jij ook in de kracht van erfgoed? Laten we samenwerken!

Meer weten over de kracht van het samen maken en beleven van erfgoed? Of hoe een erfgoedproject de sociale cohesie en onderlinge verbindingen van een gemeenschap kan verkennen? Wij delen graag onze ervaringen! Misschien wel wat voor jou? Laat het weten, projectleider Florien vertelt er graag over!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

© 2024 Bureau Ruimtekoers