Route Malburgen op Openmonumentendag!

Een ode aan Malburgen. Hoe blijven we elkaars geschiedenis kennen, hoe ontmoeten we elkaar en hoe kunnen we van daaruit samen de toekomst vormgeven? Dat is waar Route Malburgen over gaat.

Samen met theatermaker Karlijn van Kruchten en het team van Ruimtekoers maakten deze bewoners van Malburgen een theatrale audioroute door de buurt waar zij zoveel hebben meegemaakt. De route is een ode aan Malburgen geworden. Door de route te volgen, de verhalen te lezen en de audiofragmenten te beluisteren, leer je de geschiedenis van Malburgen door hun ogen kennen. En dat is nodig, want Malburgen verandert snel. Steeds meer mensen, en daarmee steeds meer verhalen, krijgen een plek in de wijk. Anderen verhuizen juist en nemen hun herinneringen mee. Er wonen ondertussen meer dan 120 verschillende nationaliteiten samen in de wijk!

Op zondag 10 september, als onderdeel van Openmonumentendag, is de audioroute twee keer te bewandelen met gids! Je kunt een plek reserveren via de site van Openmonumentendag. Per wandeling is er plek voor 25 lopers. De route is geschikt voor rolstoelen en wandelwagens.

Kun je 10 september niet? Zaterdag 9 september (en eigelijk iedere andere dag) kun je de route ook gewoon lopen. De audioroute is te lopen zonder gids en kan beluisterd worden via routemalburgen.nl of deze Spotifylijst. Je kunt ook het boekje lenen bij Rozet in het centrum!

Route Malburgen is een theatrale audioroute. Dat wil zeggen dat de verhalen op de website www.routemalburgen.nl zijn aangevuld met geluidsfragmenten die je kunt beluisteren terwijl je langs de route wandelt, fietst of rijdt. Bij iedere locatie kun je via de QR-code en/of deze website horen wat de verschillende plekken hebben betekend voor de bewoners. Zo leren we bij elk verhaal, vanaf de start bij Hotel Zuid tot bij terugkomst op winkelcentrum de Drieslag, de wijk en haar bewoners een beetje beter kennen.

Wil jij met kunst óók impact maken in de leefomgeving?

Laten we dan eens kennismaken. We leggen graag onze methode uit of helpen jou bij het meten en verantwoorden van jouw impact. Lijkt dat je wat? Neem dan eens contact op met hoofd onderzoek Sari Bouwmeester.

© 2024 Bureau Ruimtekoers