Route Malburgen Kumpulan 4: Beeldend en zintuigelijk vertellen (besloten)

Voor Route Malburgen zoeken we verhalen van (oud)bewoners van Malburgen met een Indische, Molukse of Indonesische achtergrond. Doe je mee?

Route Malburgen 2:
Kumpulan

Na een succesvolle eerste theatrale route door Malburgen komt er nu een tweede theatrale route. Het Malburgen erfgoedcollectief gaat een vervolg maken op de eerste route met als thema: Indische en Molukse verhalen in Malburgen. De vierde Kumpulan (bijeenkomst) is maandag 13 november bij Sama Sama! Doe je mee?

Beeldend en zintuigelijk vertellen

Het thema van deze Kumpulan is beeldend en zintuigelijk vertellen.

Tijdens deze bijeenkomst leren de deelnemers hoe ze hun verhaal beeldend en zintuigelijk kunnen vertellen. Door beeldspraak, emoties en zintuigen krijgen de verhalen meer kleur en wordt de luisteraar meegenomen in je verhaal.

Samen met maker Elise Doll verzamelen we deze verhalen. Het thema Thuis is een terugkomend onderwerp bij Elise, zij maakte van haar speurtocht naar haar eigen Indische familiegeschiedenis een podcastserie en een theaterproductie.

Route Malburgen

Maker Elise Doll

‘Ik wil het begrijpen, het voelen, het horen, het zien, het ervaren en de mooie en moeilijke momenten delen: iets betekenen voor elkaar. Als maker vind ik het belangrijk om met de mensen te zijn en naar ze te luisteren in hun eigen omgeving. Om zo dicht mogelijk bij de persoon en zijn of haar verhaal te komen en hiermee een juiste vertaling naar buiten te kunnen maken. Ik wil de verhalen van de bewoners een mooie plek geven, de emoties voelbaar maken en aandacht vragen voor en erkenning geven aan de impact van de gebeurtenissen.’

Waarom dit thema?

Het collectief is tijdens het maken van de eerste route bijzonder geraakt door de verhalen van twee leden met een Indische achtergrond, Brendley Muller en Eduard Marcus. Zij vertelden de groep hoe het voor hen was om met hun familie in Malburgen te komen wonen, te wennen aan een nieuw land, hoe zij als gemeenschap elkaar altijd bleven opzoeken én hoe het voor hen is om altijd een stuk geschiedenis en erfgoed bij zich te dragen dat niet van hier is. Zelfs de leden van het collectief die al heel hun leven in Malburgen wonen kenden deze bijzondere verhalen nog niet.

Doe je mee of wil je eerst meer weten? Neem contact op met Elise via 06 33 00 6071 of elise@ruimtekoers.nl

Geloof jij ook in de kracht van erfgoed? Laten we samenwerken!

Meer weten over de kracht van het samen maken en beleven van erfgoed? Of hoe een erfgoedproject de sociale cohesie en onderlinge verbindingen van een gemeenschap kan verkennen? Wij delen graag onze ervaringen! Misschien wel wat voor jou? Laat het weten, projectleider Florien vertelt er graag over!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

© 2024 Bureau Ruimtekoers