State of Fashion, programma Atelier Home

In opdracht van State of Fashion ontwikkelen we drie publieksprogramma's gericht op educatie, makers- en publieksparticipatie. Deze presenteren we met en aan het publiek tijdens de biënnale in mei 2024!

Avondprogramma Atelier Home

Een intieme talk over de ervaringen van ontwerpster en kunstenaar Zyanya Keizer in het project ‘Atelier Home’. Drie maanden lang werkte Zyanya samen met Arnhemse vrouwen die zich geïsoleerd voelen aan drie unieke ontwerpen. Hoe kan mode van betekenis zijn bij het overbruggen van culturele barrières?

City at Home

City at Home is een ontmoetingsplek in de Arnhemse wijk Malburgen en biedt een thuis aan vrouwen die zich geïsoleerd voelen in de Nederlandse maatschappij. Wekelijks werkten de vrouwen samen aan de trenchcoat, het jack en een hoofdtooi met hergebruikte materialen, kralen en verf.  In de drie verschillende stukken zijn de persoonlijkheden van de verschillende makers goed terug te vinden. Waar de één een ongelofelijke precisie laat zien, heeft de ander behoefte aan vrijheid en werken ‘buiten de lijntjes’.

Door in een beschutte huiskameromgeving om een zelfde kledingstuk te zitten en er samen aan te werken creëerde Atelier Home nabijheid en intimiteit waarbij mode als taal fungeerde.

State of Fashion 2024

Samengesteld door Rachel Dedman en Louise Bennetts brengt State of Fashion 2024 |Ties that Bind creatieve praktijken op het gebied van mode, textiel en hedendaagse kunst uit het mondiale Zuiden in beeld. Deze editie van de Biënnale onderzoekt de complexiteit van traditie, de politieke kracht van kleding en alternatieve oplossingen voor de uitbuitende modesystemen.

De tentoonstelling Ties that Bind is te bezoeken van woensdag t/m zondag van 10:00-17:00 op de hoofdlocatie Rembrandt Theater. Daarnaast zijn er ook programmaonderdelen te bezoeken in Rozet, Museum Arnhem en Plaatsmaken.

© 2024 Bureau Ruimtekoers