Filmpremière Podium voor groei!

Dinsdagavond 11 juni is de première van ‘Podium voor groei’, een documentaire gemaakt door filmmaker en antropoloog Maaike Broos.

Iedereen is van harte uitgenodigd voor de vertoning plus nagesprek bij Focus Filmtheater in Arnhem.

Podium voor groei

Een half jaar lang volgde Maaike theatermakers Karlijn van Kruchten, Maxime Schräder en Merel Rutgers in het bijzondere project ‘Iedereen wordt mens’. In dit project onderzochten Bureau Ruimtekoers, Gemeente Arnhem, Stichting 2Switch én de makers hoe cultuurdeelname mensen in een re-integratietraject kan ondersteunen in de zoektocht naar passend werk of bij hun persoonlijke ontwikkeling.

De documentaire biedt een intieme blik achter de schermen van de tweedehands winkels, waar de makers, gehuld in herkenbare blauwe polo’s, zich mengen in het alledaagse leven en samen met de medewerkers werken aan een unieke theatrale eindpresentatie.

Nagesprek over cultuurdeelname in re-integratie

Vanuit het project ‘Iedereen wordt mens’ is de Podium voor Groei-methode ontstaan. Want we zien: cultuurdeelname binnen de context van re-integratie werkt! We gaan in gesprek met betrokkenen, waaronder medewerkers, leidinggevenden, makers, beleidsmakers en bestuurders van de gemeente. Wat hebben zij geleerd en ervaren? En hoe kan deze aanpak begeleiders helpen om inwoners nog beter te begeleiden naar passend werk?

We vinden het leuk als je erbij bent. Voel je ook vrij om je geliefden, vrienden of collega’s mee te nemen. Hopelijk zien we je op dinsdag 11 juni!

Wil je erbij zijn? Meld je dan aan via dit formulier.

Wil je meer weten of met ons samenwerken?

Dat lijkt ons heel leuk! Laten we samen aan de slag! We helpen je graag met het verduidelijken van je plannen, met een creatieve brainstorm. We luisteren goed en we houden ervan om te inspireren met onze inzichten. Interesse? Neem eens contact op met Renée. Tot snel!

© 2024 Bureau Ruimtekoers