Meet-up: Wat zijn de plannen voor Ruimtekoers in 2022? Met onder andere Jeanne van Heeswijk

Hoe staat het ervoor met Ruimtekoers en vooral, wat zijn de plannen? Afgelopen jaar transformeerde Ruimtekoers van jaarlijks festival naar een festival van een heel jaar. Inmiddels is het 2022, hoe gaan we verder? Wat gaan we aankomende zomer doen in Malburgen, Arnhem ver daarbuiten? We delen het graag én zijn benieuwd naar die van jou!

Doe je mee met Ruimtekoers?

Graag delen we al onze plannen met jou. We horen graag waar er verbindingen te maken zijn. We zijn ook benieuwd naar jouw ideeën. En welke kansen jij ziet. Kansen om misschien wel samen op te trekken. Of een onderwerp waar we samen iets mee kunnen doen. Wil je met ons delen? Kom dan vooral langs!

Inspiratie!

Daarnaast delen we ook heel graag wat inspiratie. En hebben daarom makers Jeanne van Heeswijk, Tina Lenz en Yasser Ballemans gevraagd te inspireren vanuit hun praktijk. Met Betty Jacobi van gemeente Arnhem en Henk van Ramshorst van Gemeente Nijmegen praten we door over wat participatieve kunst kan betekenen voor beleidsmakers.

Participatieve kunst en een participatieve praktijk

Wat is de kracht van het samen maken van kunst in onze leefomgeving? Daar zijn wij van Bureau Ruimtekoers erg benieuwd naar. We geloven er heilig in, maar wat vinden anderen er eigenlijk van? Wat zijn de do’s en dont’s participatieve kunst in de wijk? Met Jeanne van Heeswijk, Tina Lenz en Yasser Ballemans gaan we op onderzoek.

Kunstenaar Jeanne van Heeswijk introduceert overkoepelende ideeën en methodes van haar praktijk, waarbij bureau Ruimtekoers aansluitend inzicht geeft in onze werkwijze. Kunstenaars Tina en Yasser gaan dieper in op participatieve maakmethoden aan de hand van hun huidige projecten. In gesprek met beleidsmakers Betty en Henk onderzoeken we welke mogelijkheden er liggen om toe te werken naar duurzame vormen van samenwerken waarbij behoeften van inwoners en cultuurmakers centraal staan.

Wil je komen?

Praktische informatie

De avondbijeenkomst is gratis en toegankelijk voor ongeveer 50 personen.

Er zijn ook workshops op andere dagen die onderdeel zijn van De Akademie. Wil je alle drie de workshops bijwonen? Dan kost dat slechts 20 euro. We raden je aan om alle drie de workshops en het publieke programma van de eerste module te volgen, maar deelname aan een of twee is ook mogelijk.

Adresgegevens

Akkerwindestraat 71, 6832 CV Arnhem, Nederland

Ontdek deze module verder

Meer weten over de Akademie?

Neem dan contact op met projectleider Sanne. Ze praat je graag bij over onze ontwikkelingen, programma’s en onderzoeken. Neem contact op, of laat een terugbelverzoek achter!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers en de Akademie

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

© 2024 Bureau Ruimtekoers