Opening Route Malburgen: Ga je mee op reis door de geschiedenis van Malburgen?

Verschillende generaties Malburgers met hun roots in voormalig Nederlands-Indië presenteren samen met theatermaker Elise Doll hun theatrale audioroute Route Malburgen. Zij nodigen je uit de geschiedenis van de wijk, destijds hun nieuwe thuis, door hun ogen en oren te ervaren. Loop je mee?

Opening op 17 december 2023

Op zondag 17 december wordt de route feestelijk geopend door wethouder erfgoed van gemeente Arnhem: Bob Roelofs. De opening vindt plaats bij wijkrestaurant Sama Sama in Malburgen.

Alle deelnemers nodigen iedereen van harte uit om samen te komen, elkaar te ontmoeten, te proeven van de Indonesische keuken, te genieten van muziek en verhalen te delen. Samen lopen we de route, of je rijdt mee in één van de busjes. Na de opening is de route altijd te wandelen, luisteren en lezen. Via www.routemalburgen.nl, of via het vertrekpunt Sama Sama.

Dus:
Zondag 17 december, bij Sama Sama (Akker 71, Arnhem)
Deur open 13.30u, einde c.a. 17.00u

Toegankelijkheid

De locaties zijn toegankelijk en we reserveren plekken voor mensen in een rolstoel. We ondersteunen graag, bel daarom vooraf even met ons kantoor, dan bespreken we samen de mogelijkheden via 06 33 00 6071

Loop mee met

Waarom dit thema?

Het collectief is tijdens het maken van de eerste route bijzonder geraakt door de verhalen van twee leden met een Indische achtergrond, Brendley Muller en Eduard Marcus. Zij vertelden de groep hoe het voor hen was om met hun familie in Malburgen te komen wonen, te wennen aan een nieuw land, hoe zij als gemeenschap elkaar altijd bleven opzoeken én hoe het voor hen is om altijd een stuk geschiedenis en erfgoed bij zich te dragen dat niet van hier is. Zelfs de leden van het collectief die al heel hun leven in Malburgen wonen kenden deze bijzondere verhalen nog niet.

Geloof jij ook in de kracht van erfgoed? Laten we samenwerken!

Meer weten over de kracht van het samen maken en beleven van erfgoed? Of hoe een erfgoedproject de sociale cohesie en onderlinge verbindingen van een gemeenschap kan verkennen? Wij delen graag onze ervaringen! Misschien wel wat voor jou? Laat het weten, projectleider Florien vertelt er graag over!

Laten we samen leren. Doe mee met de Ruimtekoers Akademie!

Samen met jou onderzoeken en vernieuwen we participatief ontwerp en gemeenschapskunst. Ervaar participatief werken tijdens workshops en verdiep je kennis tijdens lezingen of met onze artikelen. Zo leren en ontwikkelen we samen. Doe je mee?

Ontdek onze Akademie →

© 2024 Bureau Ruimtekoers