Opening Blauwe Schatkamer bij 2Switch in Zutphen! Kom je kijken?

Alle koopjesjagers uit Zutphen en omstreken opgelet, Kringloopwinkel 2Switch opent een nieuwe afdeling, de Blauwe Schatkamer! Kom je naar de opening?

Verborgen talenten

Bij 2Switch is de klant iedere dag koning. Medewerkers nemen met zorg producten aan, maken schoon, sorteren, en presenteren alles piekfijn in de winkel. Zodat alle spullen als opgepoetste pareltjes aan hun volgende leven beginnen.

Ook de medewerkers maken een reis bij 2Switch. Want werk je bij de kringloopwinkel, dan zet je stappen in je persoonlijke ontwikkeling. Dat is niet altijd even gemakkelijk, want je talenten zitten soms goed verborgen.

Expositie over de échte schatten van 2Switch Zutphen

Daarom openen 2Switch Zutphen en de medewerkers, samen met theatermaker Merel Rutgers en Bureau Ruimtekoers de expositie De Blauwe Schatkamer.

Met deze nieuwe afdeling nodigen zij klanten én medewerkers uit om elkaars kwaliteiten te benoemen en hun talenten te delen. Want de echte schatten van de winkel zijn niet de spullen, maar de mensen die er dag in, dag uit werken.

Feestelijke opening

Op vrijdagavond 15 december om 20.oo u openen we de Blauwe Schatkamer officieel! Vanaf dat moment is de schatkamer open tot het voorjaar van 2024. Kom je kijken?

Locatie: 2Switch Zutphen, Coenensparkstraat 38
Deur open: 19.30
Toegang: gratis maar meld je even aan, dan weten we hoeveel mensen er komen!

Ik ben erbij!

Achtergrond

Net als makers Karlijn en Maxime in Arnhem, werkt Merel in een creatief proces toe naar een manier waarop het verhaal van de winkel en de medewerkers kan worden verteld. De medewerkers, hun verhalen en het groeiproces dat ze doormaken, vormen hiervoor de basis. Het doel is: laten zien dat cultuurdeelname werkt in het versnellen en verbeteren van het proces dat re-integratie heet.

Meer over De Blauwe Schatkamer

Wil jij ook met kunst in het sociale domein werken?

Wij helpen jou graag met een project zoals Iedereen Wordt Mens. Daarin bepalen mensen die leven in of met een armoedesituatie, of mensen in een activerend werktraject zélf hoe zijn vorm geven aan hun leefomgeving. Door het samen maken van een theatervoorstelling, film of muziek. Misschien wel wat voor jou? Laat het weten, Yosser vertelt er graag over!

© 2024 Bureau Ruimtekoers