Workshop: Belonging and Deep Listening
met Jeanne van Heeswijk

Kunstenaar Jeanne van Heeswijk heeft jarenlange ervaring met sociaal geëngageerde projecten in verschillende landen. Haar grootschalige en in gemeenschappen ingebedde projecten hebben als uitgangspunt ‘het lokale te radicaliseren’. Ze gebruikt verschillende kunstvormen om mensen te betrekken bij het vormgeven van een gezamenlijke toekomst

Hoe herken je de behoeften van lokale gemeenschappen?

Tijdens de workshop deelt ze hoe ze hoe je als kunstenaar kan werken binnen gemeenschappen en hoe je ‘echt’ kan luisteren naar de behoeften van lokale gemeenschappen, en condities en specifieke eigenschappen kan herkennen van een locatie. Wat zijn methoden en vaardigheden die je als kunstenaar in kan zetten om samen met cultuurmakers en inwoners toe te werken naar andere vormen van samenleven?

 

De workshop bestaat uit een oefening in Belonging en Deep Listening, welke de basis vormt voor een wandeling door de wijk waarbij vragen geformuleerd worden die een kader kunnen scheppen voor collectieve werkvormen.

 

Koop je kaartje!

Praktische informatie

Maximaal 15 personen per workshop. Kosten per workshop: 7,50 euro. De avondbijeenkomst is gratis en toegankelijk voor ongeveer 50 personen.

Wil je alle drie de workshops bijwonen? Dan kost dat slechts 20 euro. We raden je aan om alle drie de workshops en het publieke programma van de eerste module te volgen, maar deelname aan een of twee is ook mogelijk.

Voor de makers van morgen

Bureau Ruimtekoers organiseert met toonaangevende kunstenaars en ontwerpers makers twee modules met in totaal zes programma’s voor makers die willen werken aan deskundigheid en vakmanschap op het gebied van participatief ontwerp, gemeenschapskunst en cultuurparticipatie.

Over de module “Ontwikkelen van deskundigheid”

Tijdens drie workshops en een publieke bijeenkomst stimuleren we deelnemers zelfstandig projecten te ontwikkelen door het tonen van kansen voor het nemen van initiatief in de leefomgeving. Vragen als hoe zet je als maker eigen participatieve projecten op, en hoe herken je kansen en behoeften in de leefomgeving of bij doelgroepen, komen aan bod. Ook verkennen we verschillende samenwerkingsverbanden, want hoe zorg je voor jouw zelfstandigheid en de zelfstandigheid van de groep met wie je werkt in een samenwerking met overheden en culturele instellingen?

Adresgegevens

Akkerwindestraat 71, 6832 CV Arnhem, Nederland

Ontdek de module verder

Meer weten over de Akademie?

Neem dan contact op met projectleider Sanne. Ze praat je graag bij over onze ontwikkelingen, programma’s en onderzoeken. Neem contact op, of laat een terugbelverzoek achter!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers en de Akademie

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

© 2024 Bureau Ruimtekoers