Groene vingers!: De Drieslag vergroenen!

Iedereen is uitgenodigd om samen Winkelcentrum de Drieslag in het groen te zetten. Dus, aan de slag! Op 8 en 9 oktober gaan de handen uit de mouwen en maken we het winkelcentrum een stukje groener. Wil je meehelpen? Stuur dan een berichtje naar info@ruimtekoers.nl. We hopen je dan te zien met groene goede zin!

Een groene droom voor het winkelcentrum

Winkelcentrum de Drieslag leeft, maar de publieke ruimte is stenig, van beton en geen fijne verblijfsruimte. Dat kan anders! In het programma Werkplaats de Paardenbloem in 2020 verkende een tijdelijke coalitie van ontwerpers, winkeliers, publiek, inwoners en betrokkenen bij wijkinitiatieven in Malburgen de mogelijkheden van het vergroenen van het winkelcentrum. Samen met ’de buurtconciërge’, stichting Schone Straat Groene Buurt, Ruimtekoers en gemeente Arnhem is een participatietraject bedacht om in twee stappen de vergroening in gang te zetten. En het Winkelcentrum leefbaarder en aantrekkelijker te maken.

  1. Het vergroenen van de stalen pergola: Het is ons nog steeds redelijk onduidelijk wat het stalen frame doet in de winkelstraat. Wat we wel zeker weten is dat we een groene toekomst zien voor deze stalen ros. Daarmee gaan we nu aan de slag.
  2. Het vergroenen van pleinen tot wijkterrastuinen: Restaurant Mesopotamië en Café Zuid hebben een eerste schets gemaakt van een toekomstig leefbaar terras op het wat desolate plein achter de Albert Heijn. Hiermee gaan we aan de slag in fase 2.

Lees er meer over bij Werkplaats de Paardenbloem.

© 2024 Bureau Ruimtekoers