FOCUS: Zuiderstroom meet-up

Er broeien dingen in onze stad. In de wijken ontstaan steeds meer mooie initiatieven die jongeren via hiphop en urban culture een kans bieden zich te ontwikkelen. Het zijn projecten waarin cultuur, welzijn en educatie hand in hand gaan en de grenzen daartussen vervagen.

De gastenlijsten voor FOCUS: Zuiderstroom meet-up én Zuiderstroom LIVE zijn vol. Mail renee@ruimtekoers.nl voor een plek op de reservelijst 🙂  

Uitnodiging:

Powerplug NL en Bureau Ruimtekoers nodigen je uit voor de knallende eindpresentatie van Zuiderstroom, op donderdag 16 februari in Luxor Live.

De Arnhemse hiphop en urban scene laat van zich horen, en dat is goed nieuws voor de stad! Maar, er is méér samenwerking en structurele ondersteuning nodig. Daarover gaan we op 16 februari tijdens de Zuiderstroom meet-up graag in gesprek. Met jou, andere mensen uit het werkveld én natuurlijk de talenten van Zuiderstroom zelf.  Praat je mee?

Meet-up

Zuiderstroom startte in 2020 en is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig talentontwikkelingsprogramma waarin cultuur, welzijn en educatie samenkomen en elkaar versterken. We zien onwijs veel waarde in de aanpak en delen in de meet-up dan ook graag de inzichten van het afgelopen half jaar.

Naast een update over het project maken we vooral ook ruimte voor andere geluiden uit de Arnhemse community. Op welke manier zet jij je in voor jongeren, cultuur en/of welzijn in Arnhem? Waar ben jij het afgelopen half jaar mee bezig geweest, en waar wil je naar toe? Welke rol kan jij spelen in het Arnhemse eco-systeem waarin jongeren kunnen groeien?

Meer over Zuiderstroom?

Meld je aan

De gastenlijsten voor FOCUS: Zuiderstroom meet-up én Zuiderstroom LIVE zijn vol. Mail renee@ruimtekoers.nl voor een plek op de reservelijst :)  

Dans je mee?

Aansluitend ben je in de avond natuurlijk ook van harte uitgenodigd bij Zuiderstroom LIVE, waarbij de 10 deelnemende jongeren hun eigen muzikale masterpiece presenteren. De meet-up vindt plaats tot en met 17.30 uur. Blijf je dansen? Dan kun je ook mee-eten! Meld je aan via renee@ruimtekoers.nl

Dansen met Zuiderstroom?

Akademie: Focus

Focus is een onderdeel van de Ruimtekoers Akademie. We geven in ieder project van Bureau Ruimtekoers ervaringsdeskundigen de ruimte om bevindingen, ervaringen, en leermomenten te delen. We zoomen in op een specifiek onderwerp in het project en het gesprek staat hierin altijd centraal. En meedoen mag altijd! Wil je erbij zijn? Mail dan renee@ruimtekoers.nl.

Onderzoek naar Zuiderstroom

We schreven al een artikel over de kracht van de combinatie van welzijnswerk en cultuur.

Lees ons artikel

Meedoen, helpen of meer weten?

Aankomend jaar werken Cassandra en Jeffrey samen met de jongeren aan Zuiderstroom. In twee ronden doen de jongeren mee. Ben je enthousiast en wil je meedoen? Of wil je meer weten? Neem dan contact op met projectleider Renée!

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers en de Akademie

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

© 2024 Bureau Ruimtekoers