Expositie & workshop: Construction sites of utopia

Op uitnodiging van de Nederlandse ambassade in Duitsland en het GRASSI designmuseum in Leipzig presenteren we onze methode voor participatie tijdens de Leipziger Buchmesse van 21 tot en met 24 maart.

We breken een lans voor kunst, participatie en stedelijke opgaven

Onze expositie mét workshop ‘Construction sites of Utopia’ is een manifest én handreiking om sociale kunstenaars te betrekken bij stedelijke uitdagingen.

Te vaak zien we dat kunstenaars onbedoeld bijdragen aan gentrificatie. Door hun initiatieven leven wijken en buurten op, maar worden huizenprijzen te hoog voor de oorspronkelijke bewoners en worden zij gedwongen te vertrekken. Dat moet anders. In deze expositie, waarin we kennis bundelen van de afgelopen 3 jaar Bureau Ruimtekoers, zie je hoe sociaal kunstenaars kunnen bijdragen aan inclusieve stedelijke ontwikkeling.

Meer weten over het

Doe je mee?

De expositie is van 21 tot en met 24 maart te bezoeken in het GRASSI Museum of applied arts in Leipzig. De workshop is op 22 maart van 14.00 tot 18.00 uur. Meedoen of langskomen, leuk! Stuur onze projectleider Lenn Cox een mailtje via lenn@ruimtekoers.nl. Construction Sites Of Utopia wordt mede mogelijk gemaakt door De Nederlandse Ambassade in Duitsland.

Meer weten over de Akademie?

Neem dan contact op met projectleider Lenn. Ze praat je graag bij over onze ontwikkelingen, programma’s en onderzoeken. Neem contact op, of laat een terugbelverzoek achter!

© 2024 Bureau Ruimtekoers