DDW Workshop: Werken met ervaringsdeskundigen? Vraag eens een kunstenaar!

Namens curator Shay Raviv zijn wij gevraagd een workshop te organiseren, als onderdeel van Embassy of Inclusive Society tijdens de Dutch Design Week! Doe je mee?

Komen twee theatermakers bij de kringloop …

Theatermakers Karlijn van Kruchten en Maxime Schräder werkten vijf maanden bij kringloopwinkel 2Switch. In hun blauwe polo en samen met hun collega’s namen ze tweedehands spullen aan, richtten ze de winkel in en dronken ze chocomelk in de pauze.

De collega’s maakten samen een theatervoorstelling. Over de kringloop en vooral over zichzelf. Want werk je bij de kringloop? Grote kans dat je in een re-integratietraject zit. Een mooi woord voor: ‘ergens werken om stappen te zetten in je persoonlijke ontwikkeling richting passend werk’. En wat blijkt: doordat collega’s vanuit hun talent en verhaal bijdragen aan de theatervoorstelling, zetten zij versneld én verdiept die stappen.

Shay Raviv

Inclusiviteit is een continu proces van leren en ontleren, het is geen probleem dat je zomaar kunt oplossen, of een lijstje dat je af kunt vinken.

Werken met ervaringsdeskundigen? Vraag eens een kunstenaar om advies!

Hoe doe je dat als theatermaker? Hoe ga je in gesprek met deze uiteenlopende groep van medewerkers? Tijdens de workshop ‘Werken met ervaringsdeskundigen? Vraag eens een kunstenaar’ delen Karlijn, Maxime, én deelnemer Simone hun ervaringen. Welke tools en methoden hebben zij ingezet om met ervaringsdeskundigen samen te werken op een zo gelijkwaardig mogelijke manier? En vooral: hoe ervaarde Simone deze gebeurtenis?

Voor wie?

De workshop nodigt enerzijds beleidsmakers uit, om kennis te maken met design-antropologie als benadering voor het werken met ervaringsdeskundigen en inclusieve burgerparticipatie. Anderzijds biedt de workshop nieuwe inzichten en tools aan ontwerpers en kunstenaars die participatief willen maken en ontwikkelen.

Meedoen? Meld je aan!

De workshop vindt plaats op maandag 23 oktober van 14.00 tot 17.00 uur in het van Abbemuseum. De workshop is onderdeel van Dutch Design Week en de Embassy of Inclusive Society.

Aanmelden kan via de button op deze pagina! Deelname is gratis, maar aanmelden is wel verplicht.

Ben jij enthousiast, en wil je samen met Ruimtekoers maken?

Neem dan contact op met programmamaker Yosser

Blijf op de hoogte van Ruimtekoers

Schrijf je in en ontvang zes keer per jaar de Ruimtekoers nieuwsbrief!

© 2024 Bureau Ruimtekoers