2Switch or not 2Switch – een muzikale theatervoorstelling over verandering

Heb jij in de kringloopwinkel wel eens verder gekeken? Voorbij de spullen die er staan ... naar de mensen die er werken?

De kringloopwinkel is continu in verandering. Iedere tien minuten wordt er weer een houten stoel vervangen door een antieke tafel, of wordt het porseleinen servies vervangen door een – bijna – spiksplinternieuwe pannenset.

Maar heb jij wel eens verder gekeken? Voorbij de spullen die er staan, naar de mensen die er werken?

In de muzikale theatervoorstelling 2Switch or not 2Switch leer je de mensen van 2Switch kennen. Ieder vanuit hun eigen verhaal. Hoe is het voor hen om te werken op een plek die continu verandert? En hoe gaan zij om met de veranderingen in hun eigen leven?

Laat je verrassen door al het aanwezige talent op de werkvloer bij 2Switch.

Theatermakers Karlijn van Kruchten en Maxime Schräder werkten de afgelopen vijf maanden bij Kringloopwinkel 2Switch in Arnhem. Naast het inrichten van de winkel en het aannemen van tweedehands spullen, maakten zij samen met medewerkers deze muzikale voorstelling. Samen schreven ze teksten, maakten zij liedjes, bedachten ze het decor én de rollen die de medewerkers spelen in de voorstelling.

Achtergronden

De theatervoorstelling 2Switch or not 2Switch is onderdeel van het project Iedereen Wordt Mens. Daarin onderzoeken initiatiefnemer Bureau Ruimtekoers samen met theatermakers Karlijn en Maxime, gemeente Arnhem, en Stichting 2Switch hoe mensen in een re-integratietraject, door middel van het maken en spelen van een theatervoorstelling, sneller stappen maken naar passend werk of een volgende stap in hun persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder op de projectpagina van

© 2024 Bureau Ruimtekoers