De kracht van publieke ruimte


Ruimtekoers blijft werken aan rechtvaardige wijken en steden waar iedereen meedoet. Participatie is het toverwoord, maar hoe geef je dat vorm in een tijd dat ontmoeten niet vanzelfsprekend is?

Zelf de slingers ophangen!

Wij geloven in de kracht van de publieke ruimte. De ruimte die van ons allemaal is. Het zijn die plekken waar we elkaar nog steeds wekelijks tegenkomen en waar we experimenteren. Op afstand weliswaar, maar dat mag de pret niet drukken.

Interventies in de publieke ruimte

IdeeΓ«n, inzichten en ontmoetingen jagen we aan met onze interventies. Kleine of grote tijdelijke gebeurtenissen in de publieke ruimte die prikkelen, verbazen en reacties uitlokken. Zoals design antropoloog Tina Lenz en programmamaker Jorine Roelofs opnieuw ervaarden toen zij een middag de slingers buiten hingen op Winkelcentrum de Drieslag in Malburgen. Daar voerden zij tientallen gesprekken en kwamen tot inzichten over hoe bezoekers en inwoners zelf het winkelcentrum willen verbeteren. Hang de slingers op, ga in gesprek en koester de energie!

Meer weten?

Volg het project van Tina Lenz en Jorine Roelofs via www.ruimtekoers.nl. Daar werken zij samen met de winkeliers aan de Sunshower picknick om de zomer te vieren!

Ontdek meer

Onderstaande berichten zijn gerelateerd aan de thema's en Democratie van de leefomgeving.